OM OSS

ÄVENTYRETS BÖRJAN

 

Efter år av thaiboxningsträning- och tävling sökte Hanna efter något kontrastfyllt. Något som var spännande, utmanande och läkande. Hon hittade 2008 till Julie Hirunchai på Ganesha Yoga Shala Phuket i Thailand som introducerade henne för ashtanga yogan. Och på den vägen är det. Sara hade testat på olika yogaformer tidigare, och påbörjade sin ashtanga yogaresa hos Julie året efter Hanna. 

Julie Hirunchai i Mysore, Indien. 

Foto: Ale Pedrelli

Hanna

Hanna är auktoriserad Ashtanga Yogalärare från Falkenberg. Hon började göra yoga 2008 i Thailand där hon på den tiden bodde och tävlade i professionellt i thaiboxning. 2009 åkte hon till Mysore första gången och har återvänt årligen sedan dess. De senaste fem åren har hon tränat för Sharath Jois i Mysore och 2018 gav han henne behörighet att lära ut Ashtanga yogans första och andra serie. Hanna har också assisterat Petri Räisänen och hans fru Wambui i Thailand, Indien och Sverige. Hon har även undervisat på en av Petris skolor i Helsingfors.

Sara

 

 

Efter tiden hos Julie började Sara 2011 studera till sjuksköterska. Förkovring i ashtanga yoga har således skett från mera nordliga breddgrader. Till Mysore åkte hon 2014 och studerade då för Vijay och VInay Kurmar. Sara har även studerat på workshops för Petri Räisänen, Tim Feldmann och R. Sharat Jois. 
2016-2017 gick Sara en utbildning för Ulrica Norberg i Yin yoga.